Kalfszwezeriken op de grill met chimichuri
Ingrediënten
-
800 gr kalfszwezeriken
-
peper en zout
-
olijfolie
voor de pikante saus
-
¼ rode en gele peper
-
1 teentje look
-
1 blaadje verse laurier
-
1 bosje verse oregano
-
½ bosje peterselie
-
½ th l komijn
-
peper en zout
-
10 zwarte peperbollen
-
4 el witte wijnazijn
-
⅛ rode paprika
-
2 dl olijfolie
-
1 th l kerriepoeder
-
een paar druppels citroensap
Bereiding
Snij de rode en gele peper in 2, haal de pitten eruit en snij in stukjes. Doe ze in een cutter.
Snij de look, laurier, oregano en peterselie en rode paprika in stukjes en voeg toe.
Voeg komijn, zout en peper toe.
Giet olijfolie erbij en cutter alles fijn.
Kruid met kerrie, roer door en zet opzij.
Kook water met zout.
Pocheer de zwezeriken hierin gedurende 5 à 10 min. Spoel ze nadien af met koud water.
Ontvel en ontvet de zwezeriken.
Kruid met peper en zout en besmeer met een beetje olijfolie
Leg ze op de gril of BBQ op een middelmatig vuur en bak 8 min. aan beide kanten.
Besprenkel de chimichuri met wat citroensap en azijn.
Snij de zwezeriken in stukken en overgiet met de pikante saus.
Versier met verse peterselie.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be