BBQ à la Bekkari: 3 keer maïs op de grill
Ingrediënten
-
6 kolven maïs
voor de maïs met kokosdressing
-
200 ml Kokosmelk
-
100 gram Griekse yoghurt
-
1 tl cayennepoeder
-
sap van een halve limoen
-
peper en zout
-
een handvol koriander
voor de maïs met zoete chili
-
1 tl chilipoeder
-
sap van een halve limoen
-
1 el boter
-
2 tl honing
-
een handvol platte peterselie
voor de maïs-fetasalade
Bereiding
Kook de kolven maïs 15 minuten en grill op de barbecue. Vergeet de kolven niet om te draaien.
Voor de kokosdressing:
Meng de kokosmelk met de Griekse yoghurt.
Voeg cayennepoeder en limoensap toe.
Werk af met peper, zout en verse koriander.
Snijd de kolven in kleinere stukken en serveer met de dressing.
Voor de zoete chili:
Meng de chilipoeder met limoensap.
Plet het sap, samen met boter en honing.
Smeer de maïskolven in met het botermengsel en laat smelten.
Werk af met fijngehakte bladpeterselie.
Voor de fetasalade:
verbrokkel de feta.
Meng de feta met gesneden lente-ui, en geroosterde pijnboompitten.
Snijd de kalamata olijven in ringen en meng onder de salade.
Snijd de maïs los van de kolf en voeg toe.
Werk af met limoensap, olijfolie en peper.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be