Grilled lemonade: cocktail van pompelmoes en chili

Ingrediënten

  • 3 pompelmoezen

voor de siroop

  • 200 g suiker
  • 200 g water
  • 2 chilipepers of jalapeno

Voor de cocktail (per persoon)

  • 1 takje munt
  • 20 ml chilisiroop
  • 20 ml limoensap
  • 30 ml pompelmoessap
  • spuitwater

Tijdens de zomer kapen de heren van TJOP's VTMKoken.be. Elke week geven ze een snel en eenvoudig barbecuegerechtje prijs. Deze keer niets om te eten, maar een lekker drankje. De perfecte cocktail tijdens het wachten op je vlees. Dit is een drankje zonder alcohol, maar wie wil kan altijd wat gin toevoegen. Altijd goed.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Amerikaans

Bereiding

  1. Breng het water en suiker aan de kook met de chilipepers. Laat 10 minuten trekken. Zeef en hou de siroop apart.

  2. Gril de halve pompelmoezen met de snijkant op de grill. Laat ze net niet zwart worden. Pers er het sap uit.

  3. Doe ijsblokjes in een glas. Giet er het limoensap, pompelmoessap en chilisiroop bij. Werk af met spuitwater en een takje munt of een schijfje pompelmoes.

0

Nog geen stemmen