Lenteomelet met asperges

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 4 witte asperges (fijngesneden)
  • 1 jonge wortel (fijngesneden)
  • 4 kastanjechampignons
  • ¾ paprika (geel, rood en groen)
  • 4 kerstomaatjes
  • 2 sneetjes gerookte zalm
  • 1½ dl light room
  • 2 el versgehakte peterselie
  • peper en zout
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Schil en snij de asperges en wortel heel fijn. Kook ze 5 minuten in gezouten water. Giet ze af en spoel ze even onder koud water.

  2. Zet een anti-kleefpan met olijfolie op een middelmatig vuur. Snij de champignons fijn en bak ze aan samen met de fijngesneden paprika's. Kruid met peper en zout en voeg de wortelen en asperges toe. Snij de kerstomaten in 4 en doe ze mee in de pan.

  3. Kluts de eieren en kruid ze met peper en zout. Giet de room erbij en roer goed door. Verdeel alle groentjes over de pan en giet de eieren erover. Laat dit 5 à 6 min. bakken op een zacht vuurtje. Werk af met reepjes gerookte zalm en vers gehakte peterselie

0
Nog geen stemmen