Kabeljauw in pancetta met citroenmayonaise en asperges

Ingrediënten

 • 4 kabeljauwfilets
 • 16 dunne plakjes pancetta
 • 2 grote bundels groene asperges
 • 4 mayonaise
 • 2 citroenen (sap)
 • zwarte peper
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

 1. Kruid de kabeljauwfilet met peper en zout. Leg een paar sneetjes pancetta op de snijplank en leg de vis erbovenop. Rol dicht.

 2. Voeg een beetje zout toe aan het water en voeg de asperges eraan toe. Kook groene groenten altijd in kokend water zodat ze hun kleur en hun vitaminen beter behouden. En ze zijn zo bovendien immers sneller gaar, Anders heeft het water te veel tijd nodig om de asperges te garen.

 3. Smelt een beetje Fama goudbruin en leg de gewikkelde kabeljauwfilet in de pan zodra de boter begint te zingen. Bak eerst de kant van de ‘plooi’ om er zeker van te zijn dat de pancetta niet opengaat. Bak gedurende 3 à 4 minuten aan 1 kant. Draai de kabeljauwfilet om en voeg een beetje water toe. Zet een deksel op de pan om een stoomeffect en een soort van stoomoven te creëren. Het vocht blijft in de pan en zorgt ervoor dat de vis gaart.

 4. Maak een koude saus van de mayonaise door er een beetje citroensap aan toe te voegen. Citroen zorgt ervoor dat de mayonaise minder stevig is en een frisse smaak krijgt. Gebruik echter niet veel citroen zodat de saus niet te zuur wordt. Als de saus te zuur is, voeg er dan nog een beetje jus van de kabeljauw of een beetje water aan toe. Proeven is de boodschap.

 5. Dresseer het bord. Schik eerst de asperges, daarbovenop de vis en schik vervolgens de koude saus rond de vis. De citroenmayonaise smelt en mengt zich met de asperges.

0
Nog geen stemmen