Luikse salade met Breydelspek

Ingrediënten

  • 400 gr breydelspek
  • 8 Charlotte aardappelen
  • 200 gr boontjes
  • 2 pijpajuin
  • 6 el mayonaise
  • 2 el mosterd
  • 3 el water
  • 6 el luikse siroop
  • 6 el grimbergen
  • peper
  • zout
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Salade

Bereiding

  1. Was de aardappelen en snij in blokjes van ongeveer ½ cm. Snij de boontjes ongeveer even groot als de aardappel blokjes. Kook ze 2 minuten in gezouten water en giet af.

  2. Verwarm ondertussen de Luikse siroop en Grimbergen. Meng de mayonaise met de mosterd en het water.

  3. Snij het breydelspak ook in blokjes van ½ cm en kleur ze aan in olijfolie. Voeg de blokjes aardappel en boontjes toe en laat even mee kleuren. Snij de pijpajuin fijn en meng onder het spek, aardappelen en boontjes.

  4. Werk af met de 2 sausjes en serveer warm.

0
Nog geen stemmen