Peachblossom cake

Ingrediënten

voor de cake

  • 190 gr echte boter
  • 250 gr kristalsuiker
  • 5 druppels vanille essence
  • 1 el perziksiroop
  • 178 ml melk
  • 225 gr bloem
  • 90 gr maïzena
  • 6 eiwitten
  • 2 druppels azijn
  • 1 el rode kleurstof

voor de icing

  • 10 gr boter
  • warm water
  • 200 gr icing suiker
  • rode kleurstof
Dit kan iedereen
Tussen 30 en 60 minuten

Bereiding

  1. Doe de boter en de helft van de suiker in een keukenrobot en klop het zacht.

  2. Giet de vanille essence, perziksiroop en de helft van de melk erbij en meng.

  3. Voeg de bloem, maïzena en de rest van de melk toe en meng tot een glad deeg.

  4. Giet de rest van de suiker bij de eiwitten en klop stijf met de mixer.

  5. Voeg het opgeklopte eiwit bij het deeg en meng voorzichtig met een garde.

  6. Verdeel het deeg in 2.

  7. Voeg de kleurstof en azijn toe aan 1 helft en roer door.

  8. Bebloem en beboter een ronde ovenvorm.

  9. Giet in enkele lagen de 2 verschillende kleuren deeg in de vorm.

  10. Zet in een voorverwarmde oven van 180°C, gedurende 45 min.

  11. Haal uit de oven en laat goed afkoelen.

  12. Smelt de boter voor de icing.

  13. Giet de gesmolten boter bij de icing suiker en giet de rode kleurstof erbij.

  14. Voeg warm water toe en meng tot de icing smeerbaar is.

  15. Bedek de cake met het glazuur en laat opstijven.

3
Average: 3 (1 vote)

Peachblossom cake

1. Reken de ‘cup’ verhoudingen om naar gr en ml
2. Smelt de boter niet voor de cake
3. Klop de eiwitten op met suiker
4. Bak op hogere temperatuur en minder lang