Cake met gedroogde appel, gedroogde kersen en amandelen
Ingrediënten
-
240 gr zelfrijzende bloem
-
1 th lepel bakpoeder
-
125 gr gedroogde kersen
-
50 gr gedroogde appel in blokjes
-
75 gr bruine suiker
-
1 th lepel gemalen kaneel
-
3 el honing
-
1 ei
-
300 ml melk
-
50 gr havermout
Bereiding
Doe de havermout in een kom, giet de melk erover en laat 30 minuten weken. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een broodvorm van 1 kg lichtjes in en bekleed met bakpapier.
Zeef de bloem en het bakpoeder in een kom en roer de havermout, het gedroogde fruit, de suiker, kaneel, honing, het ei en de 3 el amandelen erdoor. Meng goed.
Schep het mengsel in de broodvorm, maak de bovenkant gelijk en bestrooi met de extra amandelen. Laat de cake 45 minuten bakken tot hij goudbruin en doorbakken is. Laat hem even afkoelen in de vorm voor hem op een rooster uit te storten. Laat volledig afkoelen. Rooster en dien op met ricotta en honing.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be