Pistache-ijs

Ingrediënten

  • 125 gr suiker
  • ½ l melk
  • 4 eierdooiers
  • 45 gr pistachepasta

Het perfecte recept voor pistache-ijs...

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Klop de eierdooiers samen met de suiker luchtig op. Neem een pot en kook de melk op. Voeg daar de pistachepasta aan toe. Als je nog een groenere kleur wenst, kan je hier ook groene kleurstof aan toevoegen.

  2. Als de melk kookt, van het vuur nemen en bij het geklopte eiermengsel gieten. Meng het geheel met de garde.

  3. Giet dit mengsel terug in de kookpot en warm op een laag vuurtje (dit geheel mag zeker niet meer koken). Ondertussen moet je de hele tijd ‘vaneren’ d.w.z. met een houten lepel heen en weer roeren tot het geheel een licht gebonden massa is.

  4. Laat het geheel goed afkoelen en bereid het verder in de ijsmachine.

0

Nog geen stemmen

Pistache ijs

1. Voeg geen vanillesuiker toe.
2. Werk met pistachepasta of -essence.
3. Gebruik geen gezouten noten.