Mangosorbet, tartaar van aardbei en koude sabayon

Ingrediënten

voor de tartaar van aardbei

voor de sabayon

 • 5 eidooiers
 • 4 eidopjes fijne suiker
 • 3 eidopjes zoete witte wijn
 • 1 dopje amaretto
 • 200 ml room (halfopgeklopt)

Een week lang plezieren Sofie en Zuhal Demir met gemakkelijke gerechtjes om naar het werk mee te nemen. In Goed weekend met Zuhal Demir sluiten ze de week af met een dessertje. Natuurlijk kan je het dessertje ook gewoon thuis opeten. Lekker fris en zomers!

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans

Bereiding

 1. Spoel de aardbeien. Verwijder kroontjes. Snij in plakjes van een halve centimeter dik. Snij vervolgens in balkjes en blokjes. Gebruik een zeer scherp mes.

 2. Hak citroenverbena fijn. Meng het limoensap met honing en het merg van de vanillestok. Meng de aardbeientartaar onder de siroop en de citroenverbena. Kruid met zwarte peper. Roer voorzichtig.

 3. Lepel in een bokaal.

 4. Doe de eidooiers in een kom. Voeg de suiker en zoete wijn toe. Breng op smaak met drank naar keuze bv. amaretto. Klop alles goed los. 

 5. Zet daarna op het vuur. Klop schuimig met een garde. Draai de pot telkens een kwartslag. Klop tot het een stevige schuimige massa is. Haal af en toe even van het vuur. Blijf ook van het vuur doorkloppen.

 6. Neem een andere kom. Spatel hierin de halfopgeklopte room onder de sabayon.

 7. Lepel een bolletje sorbet en sabayon op de aardbeien en werk af met een paar druppels oranjebloesem en amandelschilfers.

0
Nog geen stemmen