Mangosorbet, tartaar van aardbei en koude sabayon
Ingrediënten
-
½ l mangosorbet
-
1 handvol amandelschilfers
voor de tartaar van aardbei
-
250 g aardbeien
-
1 el vloeibare honing
-
een paar takjes citroenverbena
-
½ limoen
voor de sabayon
-
5 eidooiers
-
4 eidopjes fijne suiker
-
3 eidopjes zoete witte wijn
-
1 dopje amaretto
-
200 ml room (halfopgeklopt)
Bereiding
Spoel de aardbeien. Verwijder kroontjes. Snij in plakjes van een halve centimeter dik. Snij vervolgens in balkjes en blokjes. Gebruik een zeer scherp mes.
Hak citroenverbena fijn. Meng het limoensap met honing en het merg van de vanillestok. Meng de aardbeientartaar onder de siroop en de citroenverbena. Kruid met zwarte peper. Roer voorzichtig.
Lepel in een bokaal.
Doe de eidooiers in een kom. Voeg de suiker en zoete wijn toe. Breng op smaak met drank naar keuze bv. amaretto. Klop alles goed los.
Zet daarna op het vuur. Klop schuimig met een garde. Draai de pot telkens een kwartslag. Klop tot het een stevige schuimige massa is. Haal af en toe even van het vuur. Blijf ook van het vuur doorkloppen.
Neem een andere kom. Spatel hierin de halfopgeklopte room onder de sabayon.
Lepel een bolletje sorbet en sabayon op de aardbeien en werk af met een paar druppels oranjebloesem en amandelschilfers.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be