Prei in kaassaus
Ingrediënten
-
4 stengels prei
-
bot boter
-
peper en zout
-
75 gr bloem
-
75 reep boter
-
125 gr geraspte kaas
-
1 l melk
-
1 el groentebouilon
-
½ citroen (sap)
-
muskaatnoot
Bereiding
Was de prei en snij in schijfjes. Smelt wat boter in een kookpot en doe de prei erbij. Kruid met peper en zout. Voeg een scheutje water toe, zet er een deksel op en laat 3 minuten aanstoven.
Doe de 75 gr boter, samen met de 75 gr bloem in een andere kookpot. Laat al roerend aanstoven, haal de pot van het vuur en giet de melk er beetje bij beetje en al roerend bij.
Zet de pot terug op het vuur en laat opkoken. Blijf roeren tot de bechamel indikt.
Voeg het citroensap en de groentenbouillon toe en kruid met peper, zout en muskaatnoot. Doe de geraspte kaas erbij en laat smelten.
Giet de kaassaus (of een deel ervan) bij de prei, roer door en serveer.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be