Prei met zalm en kappertjesvinaigrette

Ingrediënten

  • boter
  • 2 el room
  • 2 el gehakte kappertjes
  • 8 el arachideolie
  • 2 el vocht van kappertjes
  • 2 el water
  • kervel
  • 4 el mayonaise
  • 400 gr zalm
  • 4 jonge preistammetjes
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Was de prei en snijd hem in stukken van 6 cm. Stoom of kook de prei gaar.

  2. Snijd de zalm in repen van 1 cm dikte.

  3. Verwarm de oven op 200°C .

  4. Mix de mayonaise, water, kappertjes, vocht van de kappertjes, olie, peterselie en de room.

  5. Snijd de prei in de lengte doormidden en bak hem heel even aan in boter.

  6. Schik de prei met er bovenop de plakjes zalm in een ovenschaal en verwarm 4 minuten in de oven op 180°.

  7. Serveer met de vinaigrette en versier met wat kervel.

5
Average: 5 (1 vote)