Steak Rossini

Ingrediënten

  • 4 filet pur steaks (minimum 4 cm dik)
  • echte boter
  • peper en zout
  • ½ dl cognac
  • 2 dl water
  • 1 el runderbouillon
  • citroensap
  • 4 schijven ganzenlever
  • 1 el gehakte truffel (facultatief)
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten

Bereiding

  1. Smelt de boter in een kleefpan op een hoog vuur. Kruid het vlees met peper en zout. Vul de pan met de steaks en bak ze 3 min aan elke kant. Haal de steaks uit de pan en leg ze op een bord onder zilverpapier.

  2. Blus de pan met een scheut cognac. Giet het water erbij en voeg de bouillon toe. Roer door en laat inkoken. Kruid met peper en zout en voeg het citroensap toe.

  3. Leg de steaks terug in de pan. Snij de ganzenlever in blokjes en leg ze op de steaks.

  4. Serveer op een bord en giet de saus over de ganzenlever, zodat die lichtjes smelt.

0
Nog geen stemmen

Steak Rossini

1. Bak het vlees in een kleefpan
2. Maak de saus in het aanbaksel van het vlees
3. Snij de ganzenlever in blokjes