Barbecue steak sandwich met Provolone en kruidensla

Ingrediënten

 • mosterd
 • 800 g côte à l'os bv. gerijpte Limousin
 • 150 g Provolone

voor de uitjes

voor de kruidensla

Sofie Dumont is een week lang te gast bij renner Jan Bakelants. Tussen het fietsen door houdt hij wel van het betere eten. Een lekker stukje vlees op de barbecue smaakt altijd. Zelfs in de winter. Dus maakt Sofie hem een sandwich met kruidensla, Italiaanse kaas Provolone én steak natuurlijk.

Tip: na het barbecuefestijn nog wat côte à l'os over? Hou het bij en gebruik het in deze sandwich. De ideale restverwerking.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Amerikaans
Broodjes

Bereiding

 1. Voor de uitjes: schil en snij de uien in twee en dan in schijven. Verhit olijfolie in een pan. Stoof de fijngesneden ajuin en kleur aan. 

 2. Kruid de ajuin met peper en zout, voeg de honing toe. Karamelliseer, konfijt en roer regelmatig. Zet het vuur wat zachter en blus met azijn.

 3. Voor het vlees: laat het vlees een halfuurtje tot een uurtje op kamertemperatuur komen. Kruid met peper en fleur de sel. Wrijf in met een beetje olijfolie.

 4. Verhit de barbecue (of grillpan) en gril het vlees. Draai het telkens een kwartslag (quadrileren), zodat je een ruitjeseffect krijgt. Bak naargelang dikte, grootte en gewenste bakwijze.

 5. Voldoende gebakken? Haal van het vuur, bedek met aluminiumfolie en laat een tiental minuten rusten.

 6. Voor het brood: snij het brood in sneetjes; Gril die op de barbecue of in de oven. Toasten is ook een optie natuurlijk.

 7. Voor de kruidensla: snij citroenmelisse, peterselie en basilicum fijn en meng onder elkaar. Kruid met peper, zout, olijfolie en azijn.

 8. Voor de afwerking: Snij schilfers van de kaas af met een dunschiller. Wrijf de sneetjes brood in met mosterd. Versnijd het vlees.

 9. Beleg elke boterham met kruidensla, vlees, kaas en een tweede sneetje brood. Smakelijk.

0
Nog geen stemmen

Lekkers van Sofie Dumont

Honger gekregen? Op zoek naar nog meer inspiratie?

Klik snel en ontdek de recepten van Sofie uit alle seizoenen van 'De Keuken van Sofie' en 'Sofie in de keuken van'.

 

 

1. De keuken van Sofie

2. Sofie in de keuken van