Teryaki steak met gebakken rijst

Ingrediënten

 • 4 steaks
 • arachideolie

voor de saus

voor de rijst

voor de afwerking

Goed weekend met Willy Sommers. Sofie serveert Willy een lekkere steak, saignant gebakken, met een zelfgemaakte teryakisaus. Deze keer geen frietjes, maar gebakken rijst erbij!

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Japans
Hoofdgerecht

Bereiding

 1. Voor de saus. Giet de sojasaus in een pannetje.  Doe er de bruine suiker, de sake, de mirin en de look bij. Breng aan de kook en laat rustig pruttelen en indikken.

 2. Schil en rasp de gember bij in de saus en voeg het chilipoeder toe.

 3. Voor de rijst: snij de lente-ui fijn. Schil de wortelen en snij ze in fijne schijfjes. Snij de lange paprika in fijne blokjes. Haal de roosjes van de broccoli en snij ze wat kleiner. Pel en snij een rode ui fijn. 

 4. Maak de rijst klaar. Zet de rijst op in dubbel zoveel water. Plaats het deksel op de pot. Breng aan de kook met een snuifje zout. Zet het vuur wat zachter en laat 20 minuten garen. Laat afkoelen.

 5. Klop twee eieren los in een kommetje. Doe een eetlepel aracahideolie in een wokpan. Verwarm. Giet het eitje in de wok. Roer en bak het eitje. Haal uit de pan en hou opzij. Snij in stukjes.

 6. Doe terug twee eetlepels olie in de wok. Wok de wortelen, lente-ui, broccoli en paprika kort en krachtig al dente. Voeg de rode ui toe.

 7. Voeg de rijst en ei toe. Bak even mee aan.

 8. Voor het vlees: Haal het vlees minstens een halfuur voor het bakken uit de koelkast. Zet een pan op het vuur en voeg ook hier wat arachideolie toe. Warm op. Bak hier de steaks in. Schroei ze mooi dicht langs beide kanten.

 9. Haal het vlees uit de pan. Giet het vet uit de pan. Leg het vlees terug in de pan en blus met de saus. Haal de pan dan onmiddellijk van het vuur. Snij het vlees in sneetjes.

 10. Afwerking: lepel wat rijst op een bord. Serveer er sneetjes vlees bij. Werk af met koriander. Serveer de saus apart in een kommetje.

0
Nog geen stemmen