Vruchtencake
Ingrediënten
-
300 gr zelfrijzende patisseriebloem
-
250 gr kristalsuiker
-
250 gr echte boter
-
4 eieren
-
200 gr gekonfijt fruit
Bereiding
Giet de suiker en de eieren in een keukenrobot.
Klop minimum 5 min. op tot het luchtig is.
Smelt de boter in een steelpannetje.
Meng onder de eieren met een garde.
Doe de bloem er al roerend onder.
Meng het gekonfijt fruit erbij.
Beboter en bebloem een cakevorm.
Bak in een voorverwarmde oven van 185°C gedurende 45 min.
Bak vervolgens nog 15 à 20 min. op 165°C tot hij afgebakken is.
Laat hem afkoelen in de vorm alvorens hem te snijden.
TIP: Prik met een mes in het midden van de cake om te kijken of hij gaar is vanbinnen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be