Vruchtencake

Ingrediënten

  • 300 gr zelfrijzende patisseriebloem
  • 250 gr kristalsuiker
  • 250 gr echte boter
  • 4 eieren
  • 200 gr gekonfijt fruit
Dit kan iedereen
Tussen 60 en 90 minuten

Bereiding

  1. Giet de suiker en de eieren in een keukenrobot.

  2. Klop minimum 5 min. op tot het luchtig is.

  3. Smelt de boter in een steelpannetje.

  4. Meng onder de eieren met een garde.

  5. Doe de bloem er al roerend onder.

  6. Meng het gekonfijt fruit erbij.

  7. Beboter en bebloem een cakevorm.

  8. Bak in een voorverwarmde oven van 185°C gedurende 45 min.

  9. Bak vervolgens nog 15 à 20 min. op 165°C tot hij afgebakken is.

  10. Laat hem afkoelen in de vorm alvorens hem te snijden.

  11. TIP: Prik met een mes in het midden van de cake om te kijken of hij gaar is vanbinnen.

0
Nog geen stemmen

Vruchtencake

1. Begin met de eieren en suiker samen op te kloppen
2. Voeg meer bloem toe
3. Bak op een hoge temperatuur