Gevulde paprika met rijst

Ingrediënten

  • 2 gele paprika's
  • 1 bos koriander
  • 10 champignons
  • 1 ui
  • 1 el boter
  • peper en zout
  • 1 ei
  • 1 kommetje gekookte witte rijst
  • 1 bol mozzarella
Dit kan iedereen
2 personen
Tussen 30 en 60 minuten

Bereiding

  1. Hak de koriander fijn en snijd de ui en champignons in kleine stukjes. Verwijder de steeltjes van de champignons, die geven een slechte smaak. Smelt de boter in de wok. Doe de ajuin, champignons en koriander in de wok. Bak kort en krachtig en vergeet niet te kruiden met peper en zout.

  2. Klop het ei los. Voeg een kommetje witte rijst toe aan de groenten. Ook het ei mag bij in de wok. Zorg wel dat het vuur uitstaat. Het is niet de bedoeling een omelet te bakken.

  3. Maak de paprika leeg. Snijd het hoedje eraf en haal het middelste deel met de zaadjes eruit. Gooi het hoedje niet weg.

  4. Neem de paprika en vul deze tot aan de rand. Doe wat boter in een klein overschoteltje. Plaats het hoedje van de paprika onderaan de ovenschotel en plaats de gevulde paprika ernaast. Zo zal deze niet omvervallen in de oven.

  5. Snij wat plakjes mozzarella en plaats enkele vanboven op de paprika. Plaats in de oven gedurende 30 min. op 180 °C.

0
Nog geen stemmen