Geflambeerde perzik gevuld met geitenkaas

Ingrediënten

Net als je gasten denken dat de barbecue erop zit, tover je een heerlijk dessert van de barbecue. Makkelijk vooraf te bereiden, kost weinig tijd, kortom een winnertje.

Dit kan iedereen
4 personen
Minder dan 15 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Neem de perziken, schil ze en snij ze in het midden door zodanig dat je de pit kunt verwijderen. Snij ze nogmaals door zodat je vier stukjes per perzik hebt.

  2. Neem 4 kommetjes en leg daarin een groot stuk aluminiumpapier, zo zal je gemakkelijk de papillotjes kunnen vormen. Leg de perziken erin, en bedek met een mooi dik stukje geitenkaas. Bestrooi met wat verse tijm en doe er een fikse schep honing op en een scheutje schnapps. Plooi het zilverpapier zorgvuldig toe en gaar op een matig hete barbecue. 

  3. Laat enkele eetlepels schnapps in een pannetje warm worden, haal van het vuur af en flambeer. Doe de papillotjes open en giet hier de geflambeerde schnapps in. Serveer met een stukje vers knapperig brood.

5
Average: 5 (1 vote)