Lamszadel met krieltjes, asperges en erwten

Ingrediënten

Lamszadel is een heerlijk zacht stukje vlees. Loïc bereidt het met echte Belgische asperges.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Kruid het lamsvlees (op kamertemperatuur) met peper en zout langs beide kanten. 

  2. Kleur het vlees een paar minuten langs elke kant in olijfolie. Begin op de velkant. 

  3. Spoel de krieltjes en snijd doormidden. 

  4. Doe in een microgolfoven bestendige kom met deksel en zet onder water. 

  5. Kruid met zout en gaar gedurende 10 minuten in de microgolfoven. 

  6. Schil 4 sjalotten en pel een bol knoflook. Leg 2 dikke tenen knoflook opzij.  

  7. Snijd de onderkant van de asperges en schil ze. 

  8. Haal de krieltjes uit de microgolfoven, giet af en laat ze uitstomen. 

  9. Verwarm de oven voor op 200°C.

  10. Snijd 3 sjalotten overlangs en voeg samen met de knoflook toe aan het vlees. 

  11. Zet het vlees 15 minuten in de oven op 200°C.

  12. Verwarm een antikleefpan en een sauteuse met olijfolie. Voeg een klontje boter toe aan de sauteuse. 

  13. Bak de krieltjes in olijfolie in de pan. Plet 2 tenen knoflook en voeg toe. 

  14. Bak de asperges samen met een fijngesnipperde sjalot in de sauteuse. Kruid met peper en zout.

  15. Spoel de spinazie en de doperwtjes. 

  16. Haal het vlees uit de oven en laat rusten.

  17. Snijd munt, dragon en peterselie fijn. Doe de steeltjes van de dragon bij de krieltjes. 

  18. Snijd een handvol kervel grof. Voeg toe aan de kruidenmengeling.

  19. Werk af met zeste en het sap van 1 citroen.

  20. Voeg de doperwten en de spinazie toe aan de asperges. 

  21. Voeg olijfolie toe aan de kruiden. Kruid met peper en zout en meng. 

  22. Serveer het vlees met de groenten en krieltjes. 

  23. Werk af met zoutvlokken en de kruidenolie. 

0
Nog geen stemmen