Bosch

Single pot pasta met steak en pesto

Ingrediënten

Een gerecht maken met slechts één kookpot? Het kan! 

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Haal het rundvlees uit de koelkast.

  2. Snipper 2 sjalotten en 2 teentjes knoflook.

  3. Stoof de sjalotten en knoflook aan in olijfolie tot ze glazig zijn.

  4. Spoel de spinazie, voeg toe en laat even slinken.

  5. Voeg 1 kl venkelzaad en 1 verkruimeld groentebouillonblokje toe.

  6. Voeg 2 blikken tomatenblokjes toe en evenveel water.

  7. Kruid met peper.

  8. Verhit een grillplaat op een hoog vuur.

  9. Bestrijk het rundvlees met olijfolie en kruid rijkelijk met peper en zout.

  10. Bak de steak.

  11. Snij 1 aubergine in plakjes van 1 cm dikte.

  12. Bestrijk met olijfolie en kruid met peper en zout.

  13. Bak de aubergines mee met de steak.

  14. Draai de steak regelmatig om tot de gewenste cuisson.

  15. Haal de steak en aubergines van het vuur en laat het vlees minstens 5 minuten rusten.

  16. Kook 500 g rigatoni rechtstreeks in de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  17. Hak in een hakmolen de blaadjes en stelen van 1 plantje basilicum, 1 teentje knoflook, een flinke scheut olijfolie, een handvol parmezaan, peper en zout tot een smeuïge pesto.

  18. Voeg de blaadjes van 1 basilicumplant toe aan de pasta.

  19. Snij het vlees in dunne plakjes.

  20. Serveer de pasta in een lage schotel met daarbovenop de steak, gegrilde aubergines en pesto en werk af met olijfolie, peper en zout.

0
Nog geen stemmen