Bijna vakantie, bijna op reis: 4 zomerse wereldsmaken op je bord

Bijna vakantie, bijna op reis: 4 wereldse zomerse wereldsmaken op je bord
dinsdag, 17 juni, 2014 - 13:04
vegetarisch

Alleen is het eerst nog even de drukke junimaand uitzitten. Om de resterende juniweekends toch in vakantiestijl te kunnen doorkomen, een menu met smaken uit verschillende werelddelen. Elke gang heeft zijn eigen smaak, flair en zomerse touch!

Starter: Zoete aardappelblokjes met frisse dipsaus (recept)

Dit fris zoetzurig hapje komt uit Spanje en is een ideale starter. De combinatie van de oranjeroze zoete aardappel of bataat met de dipsaus van zure room en gember of citroengras, bereidt je papillen voor op nog meer prikkelende smaken.

 

Recept: Brunoise van aardappelblokjes

Voorgerechtje: Zomerse pastasalade (recept)

Geen zomer zonder artisjok! Deze lekkernij kent haar oorsprong in Perzië en Turkije en was een geliefde delicatesse bij de Egyptenaren en de Romeinen. Later waren ook de Fransen er tuk op. Tot in de 18de eeuw duidde het eten van des coeurs d’artichauts zelfs op welvaart en rijkdom.

Deze uiterst voedzame én eetlustopwekkende bloemknop past prima in een voorgerechtje. Als je de artisjok vers koopt, vraagt de bereiding (tip) én het reinigen (tip) vraagt wel wat tijd.

Recept: pastasalade

Hoofdgerecht: Enchilada met zwarte bonenchili (recept)

Ola! Dit typische Mexicaanse gerecht is een taco gevuld met groenten en een bonenchilisaus. Om het lekker gezellig te maken, serveer ik alle groenten in dit gerecht en de chilisaus apart. Zo kan iedereen lekker nemen wat hij het liefste lust.

Wist je trouwens dat taco’s gevuld met chili enchilada’s heten en dat taco’s gevuld met groenten en de typische Mexicaanse molésaus dan weer enmolada’s heten? Echte taco’s zijn moeilijk te verkrijgen in België, maar gelukkig gemakkelijk te vervangen door wraps. Provechito!

Recept: Enchilada
 

 

Dessert: Indische rijstpudding (recept)

Zelfs wie geen rijstpudding lust, kan van dit dessert gaan houden. Met zijn kleine rozijntjes, kardemom, amandelschilfers en pistachenootjes is dit een vollere variant op onze rijstpap. De kokosmelk is het verborgen ingrediënt dat dit toetje lekker romig maakt.

Recept: rijstpudding