Artisjok bereiden
Bereiding
Zet een kookpot met het water op het vuur en kruid goed met peper en zout. Voeg de PH-groentebouillon toe en het sap van de citroen. Voeg ook de uitgeperste citroen toe aan het water. De schil zal zijn smaak afgeven aan de artisjokken.
Meng de bloem met 2 dl water en voeg dit toe. De combinatie van bloem en citroen zorgt ervoor dat de artisjok zijn kleur behoudt, anders wordt hij donkerbruin.
Haal de stelen van de artisjokken, want ze zorgen voor een te bittere smaak.
Leg de artisjokken in het water en breng ze naar het kookpunt.
Leg een bord of een klein deksel op de artisjokken. Zo gaan ze niet bovendrijven.
Laat de artisjokken 45 minuten koken. Als je met een vork in de onderkant van een artisjok prikt en je kunt er gemakkelijk door, dan zijn ze gaar.
Haal ze uit het water en laat ze gedurende een halfuur uitlekken.
Haal het middelste deel uit de artisjok en verwijder alle vezels. Dien op met een vinaigrette of een mosterdsausje.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be