Enchilada met zwarte bonen en chili
Ingrediënten
-
2 el olijfolie
-
4 tenen look
-
2 uien
-
3 tl paprikapoeder
-
2 tl agavesiroop
-
400 g tomatenblokjes (blik)
-
400 g zwarte bonen
-
200 g feta
-
1 bot radijzen
-
125 g zure room
-
4 tortilla's
Bereiding
Spoel de bonen proper.
Snij de look en ui fijn en verhit de olijfolie in een grote pan.
Kruid met paprikapoeder, komijn, roer door en laat een aantal minuten trekken.
Snij de jalapenopepers in kleine stukjes.
Voeg de appelazijn, de agavesiroop of suiker en de 1/3de van de pepers toe en laat 10 minuutjes koken.
Verkruimel de feta, snij de radijzen in schijfjes, snij de lente-ui fijn, doe de avocado in grove stukken en doe alles in aparte kommetjes.
Giet ook de zure room en de bonenchili in een mooi schaaltje.
De rest van de jalapenopepers mogen ook in een aparte kom. Plaats in elk kommetje een lepel.
Verhit de tortilla’s of wraps zoals aangegeven op de verpakking.
Serveer alles samen en vul je enchilada naar eigen smaak en zin!
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be