Brunoise van zoete aardappel met frisse dipsaus
Ingrediënten
-
5 el olijfolie
-
2 tl koriander
-
1 tl grof zeezout
voor de saus
-
100 g zure room
-
1 limoen
-
5 g gember
-
2 stengels citroengras
Bereiding
Verhit de oven tot 180°C.
Schil de aardappelen met een dunschiller.
Snij in brunoise (blokjes van 1 x 1 cm).
Leg in een braadslee met bakpapier en overgiet met de olijfolie.
Bestrooi met koriander en zout.
Rooster +/- 20 minuten in de oven.
Schep uit de braadslee en dresseer op een lepeltje.
Schil de gember en rasp ragfijn of snij de onderkant van het citroengras in uiterst dunne ringetjes.
Maak de dipsaus: Schil zeste van de limoen en pers hem dan uit.
Doe de zure room in een kom en meng alle overige ingrediënten eronder.
Schep een toefje dipsaus op de aardappelblokjes en serveer.
Extra tip: Als bijgerecht kan je de zoete aardappel in acht partjes snijden en in een schaal serveren. Je garneert dan met een goeie toef dipsaus en zet de rest van de dipsaus naast de schaal.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be