De Belgische vs. de Ierse keuken, wat is de beste?
We kozen er vijf Belgische toppers uit en gooiden hier een Ierse versie naast. Wat is het lekkerste? Wie wint? Jij kiest!
Hapje
Niets beter dan een lekker hapje. De Ieren hebben shortbread, ministukjes brood die naar keuze belegd worden. Wat anders dan onze typische croque monsieur kunnen we hiernaast zetten?
Brood
Het sodabrood is wat de ciabatta is voor Italië en de baguette in Frankrijk. Het is een klassieker onder de broden op basis van karnemelk. Beleg het hartig of zoet. Wij zetten er het Belgische suikerbrood naast. In bijna geen enkel ander land vind je dit heerlijk brood. Zoet, luchtig en superlekker.
Stoofpotjes
Net zoals bij ons is een stoofpotje een vaak bereid gerecht in Ierland. In tegenstelling tot bij ons kiezen de Ieren bijna altijd voor lamsvlees. Naast dit Iers stoofpotje plaatsen wij uiteraard onze klassieker: stoofvlees friet.
Bakken
Onze zoete Ierse klassieker zijn frambozenscones. Simpel en snel te bakken en ongetwijfeld één van de bekendste baksels uit de Angelsaksische wereld. We kiezen voor een Belgische pannenkoekentaart met Belgische aardbeien.
Bier
Wie Ierland en bier zegt, denkt aan Guinness. Dit is een stevige donkere stout. Daar plaatsen we maar al te graag al onze blonde bier tegenover. Rararara...wie wint?
En vertel eens, wat is je eindstand? Een 5-0 voor België of eerder een 2-3 voor Ierland? Smakelijk!