Lekker Iers: Shortbread met zalm en dille
Ingrediënten
-
225 g boter (Kerrygold)
-
100 g kristalsuiker
-
225 g bloem (gezeefd)
-
125 g volkorenbloem (gezeefd)
-
een beetje extra suiker (om te bestuiven)
-
een beetje extra bloem (om te bestuiven)
beleg
-
5 sneetjes gerookte zalm
-
enkele takjes verse dille
Bereiding
Verwarm de oven voor op 150°C. Neem een bakplaat van ± 23 x 33 cm en boter die in. Voeg ondertussen de boter en de kristalsuiker samen in de keukenrobot en laat goed mengen tot een zacht botermengsel.
Voeg de bloem en de volkorenbloem toe en laat de keukenrobot nog eens zijn werk doen totdat alles goed gemengd is. Stort het deeg uit op de bakplaat en verdeel gelijkmatig.
Prik gaatjes in het oppervlak met een vork en bak het brood voor ± 60 min in de voorverwarmde oven. Tip: shortbread heeft een zachte gouden kleur. Laat het dus niet goudbruin worden.
Haal het brood uit de oven, verdeel er de suiker over en snijd in vierkantjes. Laat het shortbread dan 5 min rusten vooraleer het op een rooster te leggen en volledig te laten afkoelen.
Leg de vierkantjes op een mooie grote schaal zodat de gasten kunnen genieten van een heerlijk “sneetje” shortbread.
Beleg eventueel met zalm en dille.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be