Lekker Iers: Shortbread met zalm en dille

Ingrediënten

  • 225 g boter (Kerrygold)
  • 100 g kristalsuiker
  • 225 g bloem (gezeefd)
  • 125 g volkorenbloem (gezeefd)
  • een beetje extra suiker (om te bestuiven)
  • een beetje extra bloem (om te bestuiven)

beleg

Shortbread is overheerlijk bij je ochtendkoffie of een romig dessert. Of doe een aantal sneetjes in een mooie giftbox en geef het cadeau. Bewaar je shortbread in een luchtdichte doos. Dan blijft het tot wel 3 dagen lekker mals.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150°C. Neem een bakplaat van ± 23 x 33 cm en boter die in. Voeg ondertussen de boter en de kristalsuiker samen in de keukenrobot en laat goed mengen tot een zacht botermengsel.

  2. Voeg de bloem en de volkorenbloem toe en laat de keukenrobot nog eens zijn werk doen totdat alles goed gemengd is. Stort het deeg uit op de bakplaat en verdeel gelijkmatig. 

  3. Prik gaatjes in het oppervlak met een vork en bak het brood voor ± 60 min in de voorverwarmde oven. Tip: shortbread heeft een zachte gouden kleur. Laat het dus niet goudbruin worden. 

  4. Haal het brood uit de oven, verdeel er de suiker over en snijd in vierkantjes. Laat het shortbread dan 5 min rusten vooraleer het op een rooster te leggen en volledig te laten afkoelen.

  5. Leg de vierkantjes op een mooie grote schaal zodat de gasten kunnen genieten van een heerlijk “sneetje” shortbread. 

  6. Beleg eventueel met zalm en dille.

0
Nog geen stemmen