In de kijker: 10 originele BBQ-slaatjes

donderdag, 17 juli, 2014 - 10:49

Griekse salade


Een klassieker, maar heerlijk zomers, en erg lekker bij geroosterd lamsvlees. Of pak eens uit, en koop in plaats van feta een andere Griekse kaas: halloumi. Die kan je net voor het serveren nog even grillen op de barbecue. De kaas smelt niet, maar krijgt een mooi grill-patroon en het smaakt bovendien ook nog eens heerlijk!

Salade van gegrilde perziken

En nu de grill mooi warm is, waarom er niet van profiteren en er eens perziken op leggen? Heerlijk in combinatie met een zachte, romige kaas en rucola-salade.

Watermeloensalade met feta en munt

We blijven nog even in de kaasrayon: watermeloen, feta en munt, het is een match made in heaven! Je moet het proberen om het te geloven!

Salade met groenteknikkers

En we mogen natuurlijk de kleine tafelgasten niet vergeten. Groenten eten is niet voor alle kinderen even evident. Verleid ze met een leuke presentatie, zoals deze groenteknikkers, en deze salade zal in een wip opzijn.

Guacamole slaatje

Het smaakvolle Mexicaanse sausje kennen we ondertussen wel allemaal. Maar waarom eens niet wat ‘lui’ (lees: origineel) zijn, en van alle ingrediënten een slaatje maken?

Aardappelsalade met munt en citroenmelisse

Koude aardappelen met véél mayonaise, toegegeven, dat kan erg smaken, maar erg gezond is het niet. Gebruik een massa verse tuinkruiden en een lekkere olie (zoals bijvoorbeeld pistache-olie in dit recept), en je hebt een waar gezond smaakbommetje.

Kleurrijke aardappelsalade met pittige dressing

Er zijn ontelbaar verschillende aardappelsoorten, bijvoorbeeld ook knal-paarse! En erg leuk accent, en maak het af met een pittige dressing.

Taboulé met munt

Tegenwoordig ook niet meer weg te denken in het slaatjes-assortiment: couscous. ‘Pimp’ je couscous tot een pittige taboulé met veel kruiden, smaakmakers en crunchy extra’s zoals nootjes en  geroosterde uitjes.

Quinoa taboulé met rode biet

Ongetwijfeld geen onbekende bij die veggie-vrienden: quinoa. Erg voedzaam en lekker, ook met een stukje geroosterde vis.

Bruschetta met feta

Telt misschien niet officieel mee als ‘slaatje’, maar wel ideaal als hapje, terwijl de kolen nog wat opwarmen. Leg de broodjes op de hoogste grill van de barbecue, en voeg op het einde de tomaatjes met feta toe, dan smelten die nog mooi.