Salade van gegrilde perziken met bresaola en roomvinaigrette

Ingrediënten

  • 4 rijpe perziken
  • enkele rozemarijnblaadjes
  • 1 scheutje extra vergine olijfolie
  • een paar takjes rozemarijn of tijm
  • 16 sneetjes bresaola of parmaham
  • 2 handvol rucola
  • 100 g geitenkaas

voor de vinaigrette

  • 1 el rodewijnazijn
  • 1 tl yoghurt of room
  • zeezout
  • zwarte peper (van de molen)
  • enkele takjes verse dragon
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout

Voeg fijne ham en geitenkaas toe aan een op zich reeds uitstekend dessert en voor je het weet heb je een verrassende salade voor de lunch. Ideaal tijdens zomerse dagen en zowel warm als koud lekker. Overschotjes kunnen met andere woorden zo mee in het lunchpakket. Ook perfect als bijgerecht bij de barbecue of gewoon als hapje op een zomerse avond.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans
Salade

Bereiding

  1. Verwarm de barbecue of grillpan tot hij heet is.

  2. Snij de perziken doormidden en draai ze om de pit te verwijderen. Het is niet erg als ze breken. Doe ze in een kom samen met de fijngehakte rozemarijn, een scheutje olijfolie en een beetje zout en peper.

  3. Als je een barbecue gebruikt, gooi dan eerst wat kruidentakjes op de kolen, daardoor krijgen de perziken een kruidige, gerookte smaak. 

  4. Gril de perziken gedurende een paar minuten aan elke kant tot ze lekker verschroeid zijn, maar niet verbrand!

  5. Giet voor de vinaigrette de azijn in een kom of in een Flavour Shaker en doe er drie keer zoveel extra vergine olijfolie bij. Voeg er de yoghurt of de slagroom aan toe en doe er een snuifje zout en peper bij. Klop of schud het geheel tot het volledig gemengd is.

  6. Verspreid de sneetjes bresaola over vier borden. Leg de perziken op de bresaola. Vermeng de dragonblaadjes en de rucola met de romige vinaigrette en stapel de sla op de perziken. Druppel er nog wat extra vergine olijfolie over en strooi er de verkruimelde geitenkaas over.

0
Nog geen stemmen