Taboulé met munt

Ingrediënten

  • 200 gr couscous
  • 5 dl kippenbouillon
  • peper en zout
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 takjes munt
  • 1 tomaat
  • ½ bussel platte peterselie
  • pijnboompitten
Dit kan iedereen
4 personen
Minder dan 15 minuten
Marokkaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Giet de couscous in een platte schaal met boord. Overgiet met hete kippenbouillon, sap van ½ citroen. Breng een plasticfolie aan en laat de couscous 5 minuten rusten, daarna met 2 vorken de couscous losmaken (eigenlijk mag dit zelfs met de vingertoppen).

  2. Ontdoe een tomaat van de pel en pitjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Peterselie en munt versnipperen. Tomaat, munt en peterselie onder de couscous mengen. Werk eventueel nog af met enkele pijnboompitjes.

0
Nog geen stemmen