In de kijker: 10 recepten met pladijs en roodbaars
Op jaarbasis gaat het zelfs om meer dan 306.000 kilo vis. Pure verspilling heet dit. Roodbaars en pladijs zijn immers erg lekkere vissen. Waarom geven we deze vis dan enkel aan onze katten? Toch blijven we met zijn allen massaal kabeljauw, tong en zalm eten. Veel van die soorten zijn echter met uitsterven bedreigd. We geven het toe: soms eten wij van VTM Koken natuurlijk ook een stukje kabeljauw. Weet echter dat je met roodbaars en pladijs minstens even lekkere recepten op tafel kunt toveren!
VTM Koken zet je graag op weg met enkele eenvoudige en smakelijke recepten. Probeer het eens en laat je overtuigen door deze twee smakelijke visjes. Zo kunnen we ons steentje bijdragen aan het weggooien van al die vis.
Vijf recepten met pladijs
- Gebakken pladijs met citroen
- Pladijsfilet met paddenstoelen, courgette en currysaus
- Fishsticks van pladijs met dragonmayonaise
- Gegrilde pladijs met spinazie en mosterdsaus
- Pladijs in botersaus
Vijf recepten met roodbaars
- Roodbaars met rijst en nacho’s
- Gegrilde groenten met filet van roodbaars en tapenade van tomaat
- Gegrilde roodbaars met paprika
- Gebraden roodbaars met nieuwe look en venkelzalfje
- Gazpacho van veldsla en waterkers met köfte van roodbaars