Gazpacho van veldsla en waterkers met köfte van roodbaars

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Caloriearm
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Leg de linzen ’s morgens in water.

  2. Doe een eetlepel olijfolie en een fijngesneden sjalotje in een pan. Voeg er een takje tijm aan toe. Giet de linzen af en voeg ze toe in de pan. Zet ze onder in bouillon. Laat ze 10 minuutjes koken.

  3. Doe een eetlepel olijfolie en een fijngesneden sjalotje in een pan. Voeg er een takje tijm aan toe. Giet de linzen af en voeg ze toe in de pan. Zet ze onder in bouillon. Laat ze 10 minuutjes koken.

  4. Maak vervolgens de gazpacho. Hak de waterkers grof. Doe een deel samen met de magere kippenbouillon in de blender. Voeg geleidelijk aan wat meer waterkers toe. Mix en voeg beetje per beetje de veldsla toe tot alles mooi glad is. Voeg wat plantaardige yoghurt Alpro Mild & Creamy en olijfolie toe. Mix dit fijn.

  5.  Schil eventueel de komkommer. Haal de zaadjes eruit en snij de komkommer in kleinere stukjes. Voeg toe in de keukenrobot. Mix fijn en haal door een fijne zeef. 

  6. Lepel wat gazpacho in een diep bord. Plaats er de balletjes en de linzen bij.  

  7. Werk af met wat komkommer, veldsla en yoghurt.

0
Nog geen stemmen