Lekkere glutenvrije paasbrunch

woensdag, 5 april, 2017 - 13:41

Bij een brunch denk je natuurlijk meteen aan brood en koffiekoeken, maar hoe kan je dit nu rijmen met een glutenvrij dieet? Geen paniek er zijn verschillende opties. 

Je kan opteren voor een eerder klassieke formule, maar als je eens zin hebt in iets anders kan je ook een andere formule kiezen. Het belangrijkste bij het organiseren van een brunch is dat je ervoor zorgt dat het meeste werk op voorhand gedaan is zodat jij ook kan meegenieten van de festiviteiten. Koffie, thee en eitjes zal je altijd à la minute moeten klaarmaken, maar al de rest kan je perfect op voorhand klaarmaken of bestellen bij de glutenvrije bakker. 

Als je van een klassieke brunchformule houdt met broodjes, charcuterie, eitjes en wat fruit kan je opteren voor glutenvrije keizerbroodjes van Schär (diepvries) of de zachte sandwiches van Genius. Er bestaan ook een aantal glutenvrije bakkers waar je koffiekoeken, brood en pistolets kan bestellen, zorg er wel voor dat je op tijd bestelt want het aanbod is meestal beperkt.

 

 

Let er ook op dat de charcuterie die je serveert glutenvrij is want in veel bewerkte vleeswaren komen gluten voor. Eieren, fruit en groenten zijn van nature glutenvrij dus die kan je onbeperkt serveren. Niets heerlijker bij een brunch dan een grote kom verse fruitsla en een roereitje met zalm. Serveer hier een glaasje bubbels bij en je hebt een instant feestgevoel!

Misschien heb je dit jaar zin in een iets andere formule? Waarom dan niet eens kiezen voor een brunchbuffet ? Er zijn heel veel gerechten die je op voorhand kan maken en  waaruit je kan kiezen om je brunch samen te stellen. Maak van je aanrecht één groot buffet zodat iedereen kan kiezen. Zorg er bij de samenstelling van je brunchbuffet wel voor om zowel wat zouts als zoets aan de bieden en zet standaard een grote schaal met versgesneden fruit klaar. Versier je buffet met wat paasbloemen en andere versieringen voor die extra “Pasen touch”. Onderstaande gerechten kan je gemakkelijk serveren voor een Paasbrunch:

 

  • home made granola, fruitsla, yoghurt
  • glutenvrije toast met avocado (eventueel met een gepocheerd ei en gerookte zalm)
  • scones met appel en gerookte paling
  • geroosterde pompelmoes met kaneel (halve pompelmoezen bestooien met kaneel en 15 minuten roosteren op 180°C)
  • groentequiche geserveerd met een knapperige salade (gebruik hiervoor glutenvrij quichedeeg van Herta)
  • glutenvrije pannenkoeken (die kan je in de oven opwarmen)
  • glutenvrije wafels: ik zet mijn wafelijzer mee op mijn buffettafel zodat iederen zijn wafel kan opwarmen (gebruik in dit recept glutenvrije havermout en glutenvrij bakpoeder!)

 

Je kan eindeloos variëren maar zorg er gewoon voor dat jij als gastvrouw of gastheer ook van het feest kan genieten.

 

Happy Easter!

 

PS lees hier meer over chocolade en gluten