Havermoutwafels met chocolade

Ingrediënten

voor de wafels

voor de fruitsla

Sofie kampeert een week lang in de keuken van Evi Hanssen. Ze halen er de kinderen bij en bakken samen heerlijke wafels. Sofie gebruikt havermout in plaats van gewone bloem, wat iets gezonder is.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Voor de wafels: cutter de havermout tot bloem. 

  2. Snij het vanillestokje overlangs. Schraap er het merg uit.

  3. Meng de bloem met bakpoeder, zout, kaneel, merg van een vanillestok, melk, kokosolie, eieren, maple syrup. Zorg dat het een mooi homogeen deeg is.

  4. Laat het vijf minuten rusten zodat de melk in de havermout kan trekken en het deeg dikker wordt.

  5. Meng er daarna de stukjes chocolade onder. Roer alles goed onder elkaar.

  6. Verwarm het wafelijzer, lepel er wat deeg op, sluit en bak de wafels.

  7. Haal ze uit met behulp van twee satestokjes. Serveer met de fruitsla.

  8. Voor de fruitsla: Schil de mango’s, verwijder de pit en snij in stukjes. 

  9. Schil de meloen, verwijder de pitjes en snij in stukjes.

  10. Schil de appels en appelsienen en snij ook die klein.

  11. Meng alles in een grote kom. Bewaar koud. Lekker tussendoor of in een potje om mee naar school te nemen.

0
Nog geen stemmen

Lekkers van Sofie Dumont

Honger gekregen? Op zoek naar nog meer inspiratie?

Klik snel en ontdek de recepten van Sofie uit alle seizoenen van 'De Keuken van Sofie' en 'Sofie in de keuken van'.

 

 

1. De keuken van Sofie

2. Sofie in de keuken van