Glutenvrije granola met zelfgedroogd fruit

Ingrediënten

  • evt. vers fruit

Voor de granola

voor het fruit

voor de thee

  • gojibessen

Granola maken houdt eigenlijk niets in, en het is overheerlijk en veel gezonder. Ideaal bij wat melk of yoghurt. Sofie Dumont maakt voor Hilde De Baerdemaeker een glutenvrije versie. Even gemakkelijk en even lekker. Als afwerken drogen ze zelf hun favoriete fruit.

Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Belgisch
Glutenvrij

Bereiding

  1. Voor de granola: Neem een bakplaat en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel alle ingrediënten behalve de kokos over de bakplaat.

  2. Zet in de oven en rooster een vijftal minuten in de oven. Roer af en toe om. 

  3. Doe er de laatste minuut de kokos bij. Let op dat die niet verbrandt.

  4. Haal uit de oven, laat afkoelen en bewaar in een pot.

  5. Voor het fruit: schil het fruit. Snij de onderkant van de appel, zodat hij kan recht staan. Haal het klokhuis uit met een appelboor. Snij in flinterdunne plakjes. Snij al het andere fruit ongeveer even dik.

  6. Verwarm een oven voor op 90°C. Verdeel het fruit over de bakplaat met bakpapier. Zorg dat het niet op elkaar ligt. Droog minstens twee uur in de voorverwarmde oven.

  7. Afwerking: doe de granola in een kom. Werk af met (kokos)yoghurt, gedroogd fruit, wat takjes munt en eventueel wat vers fruit.

  8. Voor de thee: zet thee. Doe wat extra gojibessen in het water. 

0
Nog geen stemmen