Luchtige pannenkoeken

Ingrediënten

  • 1 el (gemalen) vlaszaad en 3 eetlepels warm water (of 1 ei, niet bij ei-allergie)
  • 360 ml (rijst)melk
  • 4 th lepel ciderazijn
  • 200 gr witte rijstbloem
  • 60 gr tapiocabloem (of arrowroot)
  • 1 th lepel johannesbroodpitmeel
  • 1 th lepel baksoda
  • ½ th lepel zout
  • 1 el vanillesuiker (optioneel)
  • olie naar keuze
  • (kokos)olie
  • 7 el chocoladedruppels (eventueel)
Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Glutenvrij
Lactosevrij

Bereiding

  1. Als je geen gemalen vlaszaad hebt, mix het vlaszaad dan in een blender. Meng het vlaszaad met het water en laat zeker 5 minuten rusten tot het een gel wordt. Roer af en toe door.

  2. Doe ondertussen de melk in een kom en voeg de azijn toe. Laat enkele minuten staan.

  3. Meng de witte en de bruine rijstbloem met de tapiocabloem, het johannesbroodpitmeel, de baksoda, het zout en eventueel de vanillesuiker.

  4. Meng het ei of het vlaszaadmengsel met de melk en een scheutje olie. Voeg dit mengsel bij het bloemmengsel en meng goed. Voeg eventueel chocoladedruppels toe.

  5. Verhit wat (kokos)olie in een pan. Schep wat beslag met een pollepel in de pan. Je kunt traditionele dunne flensjes maken of Amerikaanse pancakes, die wat kleiner en dikker zijn.

  6. Omdat de pannenkoeken geen eieren bevatten, moeten ze langer bakken. Zet het vuur daarom middelhoog, zo bakken de pannenkoeken mooier. Tijdens het bakken zullen er bubbels verschijnen aan het oppervlak, die de pannenkoeken luchtig maken. Draai ze om en laat ze verder bakken tot ze klaar zijn.

0
Nog geen stemmen

Allergievriendelijk koken

Recepten 
Wendy Rose Scheers
Uitgeverij 
Manteau
ISBN 
9789002252761