"Quinowie? Quinoa!" - 5 gerechten met quinoa
Quinoa wordt beschouwd als een graansoort, maar is eigenlijk familie van snijbiet en spinazie. Het is afkomstig uit Midden- en Zuid-Amerika. De voordelen zijn eindeloos: je kan het met alles combineren, het is voedzaam, boordevol ijzer en magnesium, gezond en bovendien glutenvrij. Meer info lees je hier: link.
Quinoa heeft ook een korte kooktijd. Hoe je dit kookt, zie je op onderstaande afbeelding.
Copyright: "Quinoa" van Eric van Veluwen en Robert van Beckhoven
Wat kun je er nu allemaal mee maken? We geven je graag vijf lekkere gerechten.
Vis: Zalmballetjes met paksoi en quinoasalade
Vlees: Lamscarré met aubergine en quinoa
Vegetarisch: Groentestoofpotje met quinoa
Salade: Quinoasalade met geroosterde noten en rozijnen
Burgers: Quinoaburgers met een slaatje
Smakelijk!