Quinoaburgers
Ingrediënten
-
200 gr quinoa
-
zeezout
-
2 el grofgesneden bladpeterselie
-
2 bosuien (fijngehakt)
-
60 gr feta (verkruimeld)
-
3 tenen knoflook (fijngehakt)
-
1 th lepel gemalen komijnzaad
-
4 el bloem
-
2 el neutraal smakende olie
-
Griekse yoghurt
-
ronde slablaadjes
Bereiding
Doe de quinoa in een kleine pan met 3 3/4 dl water. Zet het deksel erop en breng de inhoud op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat de quinoa 12 minuten borrelen tot het water is opgenomen en de korrels gaar zijn. Meet, als de quinoa is afgekoeld, 400 gram af.
Vermeng in een middelgrote kom de quinoa met het losgeklopte ei en een snuf zeezout. Roer er peterselie, munt, bosui, feta, knoflook, komijn en citroenrasp door. Meng ook de bloem erdoor en vorm 12 burgers van steeds een volle eetlepel quinoamengsel.
Verhit de olie in een grote koekenpan op halfhoog tot hoog vuur en leg er 6 burgers in. Bak ze aan elke kant 8 minuten tot ze goudbruin zijn en keer ze voorzichtig om. Haal ze uit de pan en bak de overige burgers op dezelfde manier. Dien ze op met yoghurt, slablaadjes en een kneepje limoensap.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be