Tijd voor courgette: 10 lekkere recepten

Tijd voor courgette: 10 lekkere recepten
donderdag, 29 september, 2016 - 00:20

Het zijn topmaanden voor de courgette. Van juli tot september vind je ze overal. Ze zijn erg gemakkelijk om te telen en te onderhouden. Daarom zie je ze in bijna elke moestuin van vaders en grootvaders. Trouwens, de mooie geel-oranje bloemen kan je ook opeten. Een delicatesse in slaatjes of opgevuld met gehakt, heerlijk!

Wist je dat de gele versie normaal iets zoeter is? Sowieso zijn ze allebei super lekker. En makkelijk klaar te maken. Daarom geven we je 10 recepten met courgette!

Basistip: zo snij je ze in brunoise.

Hapjes

1. Courgette rolls

Eenvoudig, lekker en 100% vegetarisch

Recept

 

2. Groentenchips met kruidendipsausje

Zelfgemaakte chips zijn altijd beter. Het hoeft niet altijd een aardappelchip te zijn. Ook met groenten lukt dit perfect.

Recept

 

Hoofdgerechten

Van lichte lunch over een gezonde salade tot stevig avondmaal, met courgettes kun je alle richtingen uit.

3. Opgevulde courgette met gehakt

Een klassieker, die opgevulde courgettes. Vul ze op met gehakt en wat groenten. Heb je het liever veggie, neem dan een vegetarisch alternatief. 

Recept

 

 

Tip voor de kinderen: Maak van de gevulde courgettes een piratenboot. (recept) Wedden dat jouw kinderen hun bord helemaal leeg eten?

 

4. Pasta met mosselen en courgette

Gisterenavond mosselen geserveerd en nog wat restjes over? Meng ze onder wat pasta en courgette. Eenvoudig, snel en lekker. 

Recept

 

5. Moussaka

Het is één van de nationale gerechten van Griekenland. Ideaal als het weer wat kouder wordt.

Recept

 

 

6. Pannenkoekjes van rijstnoedels en courgette met muntyoghurtsaus

Dit is een verrassend en gezond gerecht. Klinkt het wat exotisch? Geen nood, je hebt niet veel speciale dingen nodig. Probeer het zeker, want het is écht lekker!

Recept

 

7. Kalfstournedos met gevulde gele courgette en rijst

Ook dit is weer een lekker gerecht. Het is gezond én eenvoudig te maken.

Recept

 

8. Rauwe groentensalade met zeebaars en currysaus

Is zeebaars met currysaus iets te exotisch? Probeer dan zeker de groentensalade. Het is een salade van rauwe gele en groene courgettes. Rauw? Inderdaad, het moet niet altijd gekookt, gestoomd of gebakken worden. Ook rauw is dit echt lekker.

Recept

 

9. Gegratineerde visschotel

Een gegratineerde visschotel met courgette en tomaat. Het is niet alleen simpel en lekker. Het is ook nog eens best wel gezond. Zin in een "comfort food vrijdag"? Dan is dit recept zeker het proberen waard!

Recept

 

10. Gebakken forel met peterseliepuree en gebakken courgette

Grote fan van vis? Dan is dit zeker iets voor jou! Stoemp met peterselie, gebakken courgette en een lekker stukje forel, soms moet het echt niet moeilijk zijn!

Recept

 

Veel succes én smakelijk!