"Courgetteboot" met rijst en kip

Ingrediënten

Het 1ste en 2de leerjaar van de Gemeentelijke Basisschool Aische-En-Refail herwerkten gevulde courgette of rijst met kip en groenten tot een kindvriendelijke versie!

 

Voor kinderen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snij de ui, aubergines en tomaten in kleine blokjes.

  2. Snij de courgette in twee in de lengte. Hol ze uit met een koffielepeltje en zorg dat de randen nog stevig zijn.

  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  4. Snij het uitgehaalde vruchtvlees in stukjes en voeg bij de rest van de groenten.

  5. Snij de kipfilet in kleine blokjes. Bak in 1 eetlepel olijfolie.

  6. Voeg de fijngesneden groenten toe, kruid naar smaak en laat 10 minuten stoven op een zacht vuurtje. 

  7. Voeg de helft van de roomkaas toe aan de groenten. Kruid met oregano.

  8. Vul de courgettehelften op met deze mengeling.

  9. Wrijf de ovenschaal in met olijfolie. Leg de courgettes in de ovenschaal. Plaats in de oven voor 25 à 30 minuten, afhankelijk van de dikte van de courgettes.

  10. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.

  11. Verdeel 10 minuten voor het einde van de baktijd, de rest van de roomkaas over de courgettes.

  12. Maak een zeil met een prikkertje en een stukje papier.

  13. Leg de courgette op de rijst en werk af met het zeil.

0
Nog geen stemmen

Het Gezonde Kinderkookboek

Dit gerecht komt uit Het Gezonde Kinderkookboek. Dit boek werd gemaakt door en voor kinderen en staat vol leuke, maar gezonde recepten.

 

Ontdek meer over het boek.