Pannenkoekjes van rijstnoedels en courgette met een muntyoghurtsaus
Ingrediënten
Bereiding
Dop de boontjes. Verwijder dus de het bovenste en onderste deeltje. Kook ze beetgaar en verfris dadelijk onder koud water.
Kook de noedels gaar, giet af en laat uitlekken.
Rasp de courgette. Voeg peper en zout toe. Giet het sap af.
Verwijder de buitenste bladeren van de sla en was de sla. Zwier droog. Pluk de sla fijn.
Doe twee eieren in een kom. Voeg peper en zout toe. Klop los. Voeg de bloem toe en meng.
Snij de pijpajuin fijn. Voeg toe en meng onder elkaar. Voeg ook de rijstnoedels toe en meng onder elkaar.
Meng de yoghurt met de olijfolie, peper, zout en fijngesneden blaadjes munt. Snij de look fijn en meng met de yoghurt.
Doe wat arachideolie in een pan. Zorg dat ze erg heet wordt. Doet wat van het beslag in de pan. Druk aan en bak gaar. Draai ze om en bak verder.
Meng de boontjes, de sla, een snuifje zout, wat peper en wat olie onder elkaar. Serveer met de pannenkoekjes en muntsaus.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be