La Guida Gallo, de “Michelingids” van de risotto
Het middel bij uitstek hiervoor is hun ‘La Guida Gallo’, waarin 101 restaurants wereldwijd vermeld staan waar je risotto kan gaan proeven ‘comme il faut’. In de ondertussen al 8ste editie van de gids staan 53 restaurants in Italië, en 48 andere restaurants verspreid over heel de wereld: in heel Europa over Azië tot in Amerika. In de 9de editie van La Guida Gallo, die in mei 2013 zal uitkomen, zal trouwens ook voor de eerste keer een restaurant in België staan: Giovanni Bruno van het Italiaans sterrenrestaurant Senza Nome in Brussel krijgt deze eer.
Naast informatie over deze restaurants, kan je van elke chef ook zijn beste risottorecept terugvinden. Wil je zelf aan de slag? Wij mochten enkele favoriete recepten uit de gids selecteren, en je kan ze nu hier op VTM Koken terugvinden:
- Risotto uit de Alpen (Le Petit Restaurant in Cogne, Italië)
- Risotto met gele pompoen, zoete blauwe geitenkaas en amarettikoekjes (Al Sorriso in Sorisso, Italië)
- Risotto met burrata en Mediterraanse smaken (La Peca in Lonigo, Italië)
- Netelrisotto (Residenz Heinz Winkler in Aschau, Duitsland)
- Risotto met kreeft (Le Cirque in New York, Verenigde Staten)
Meer tips voor het maken van risotto? Ga naar ’10 dingen die je moet weten over risotto’.