Sergio Sesone, crédit photo: 8e édition Guida Gallo, archive Giunti
Risotto uit de Alpen
Ingrediënten
-
250 gr Carnaroli del Pavese Gran Riserva risottorijst
-
1 l vleesbouillon
-
1 glas witte wijn
-
1 ajuin, fijngesnipperd
-
100 gr boter
-
1 klontje geklaarde boter
-
100 gr ricotta
-
tijm
-
bieslook
-
50 gr wilde babyspinazie
Bereiding
Blancheer de spinazie kort in kokend water. Dep droog en bak aan in boter. Snij de gekookte en gebakken spinazie fijn en zet opzij.
Bak de ajuin in boter, voeg de rijst toe en roer goed. Voeg de wijn toe als de rijst alle boter heeft opgenomen. Laat de wijn verdampen.
Voeg langzaam de warme bouillon toe en laat langzaam garen op een zacht vuurtje terwijl je regelmatig roert. Voeg de fijngesneden spinazie toe.
Neem de pan van het vuur als de rijst gaar is en roer er de ricotta onder. Snij kleine kubusjes van oud brood (zonder korst) en bak aan in geklaarde boter. Serveer met de risotto. Werk af met tijm en bieslook.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be