Risotto met burrata en Mediterraanse smaken
Ingrediënten
-
360 gr Carnaroli del Pavese Gran Riserva risottorijst
-
500 ml verse melk, opgewarmd
-
160 gr burratakaas
-
80 gr ricotta
-
16 gr gedroogde olijven, fijngehakt
-
16 gr gedroogde kappertjes uit Pantelleria
-
32 blaadjes verse oregano
-
2 glazen droge witte wijn
-
vers geraspte parmezaanse kaas
-
peper
Bereiding
Roer de burrata en ricotta door mekaar en voeg een snuifje zout toe.
Laat een klein beetje olijfolie warm worden in een pan, en voeg de rijst toe. Roer goed, zodat de olie mooi met de rijst vermengt. Voeg de witte wijn toe en laat verdampen.
Doe de rijst in een ovenschaal, en voeg de warme melk en 400 ml kokend water toe. Plaats 9 minuten in een stoomoven van 190°C en luchtvochtigheid van 20%. Vervolgens nog eens 10 minuten in 115°C, maar zonder stoom, en tenslotte 6 minuten aan 185°C.
Haal uit de oven, en voeg de parmezaanse kaas en olijfolie toe. Roer goed tot je een mooie, romige risotto hebt.
Doe wat van het kaasmengsel op de borden en doe de risotto erover. Bestrooi met poeder van gedroogde tomaat, kleine stukjes tomaat, fijngehakte olijven, de kappertjes en verse oreganoblaadjes. Werk af met een straaltje olijfolie (uit Pantelleria).
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be