Risotto met netels

Ingrediënten

  • 300 gr kleinkorrelige risottorijst
  • 100 gr blaadjes van netels
  • 1 l groentebouillon
  • 3 sjalotjes, fijngehakt
  • 100 gr boter
  • 4 tomaten
  • zout en witte peper
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Italiaans
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Breng 1/4 liter gezouten water aan de kook. Spoel de netels goed en laat 1 minuut blancheren. Laat uitlekken (hou het kookvocht bij!) en zet even opzij.

  2. Smelt de helft van de boter in een pan en laat de sjalotjes glazig worden. Voeg na 5 minuten de rijst toe en roer tot de rijst 'doorschijnend' wordt.

  3. Voeg de helft van het 'netelwater' toe en laat verdampen. Voeg beetje bij beetje de rest van het netelwater en de bouillon toe, terwijl je regelmatig roert. De risotto is na ongeveer 20 minuten klaar.

  4. Breng 1/2 l water aan de kook, en blancheer de tomaten kort. Verwijder de schil en de zaadjes en snij in kleine blokjes.

  5. Laat de resterende boter smelten in een pan en bak de tomatenblokjes kort aan, breng op smaak met peper en zout.

  6. Mix de netels, laat uitlekken en voeg toe aan de risotto. Presenteer met een torentje van de gebakken tomatenblokjes.

0
Nog geen stemmen

Domaine Boutet Saulnier, Sec 2011 (Vouvray, Frankrijk)

Vinea, €10
Moeilijk, maar niet onmogelijk: deze vetrijpe Chenin Blanc uit de Loire biedt tegenspel, vooral in het teken van de rijpe (kwee)peer en perzik.  

La Guida Gallo van Riso Gallo