Welke messen heb ik nodig in de keuken?

Het item dat het meest gebruikt wordt in de keuken is ongetwijfeld het mes. Een goed mes is vlijmscherp en best ...

Waarop letten bij het aankopen en bewaren van verse producten

Vanaf het moment dat producten geoogst worden is het onderhevig aan bederf. Hoe snel het bederft, hangt af van ...

Wat doe ik met mijn groot blok parmezaan?

Vers geraspte parmezaan is zoveel lekkerder dan het poeder dat je in de supermarkt kan kopen. Helaas kan zo'n ...

Hoe geniet ik langer van mijn verse kruiden?

Vaak moet je in een recept maar een klein deel van de verse kruiden gebruiken. Het nadeel is dan vaak dat de rest ...

Hoe vries ik verse slagroom in?

Nadert de vervaldatum van je slagroom of heb je slagroom over die je niet onmiddellijk gaat gebruiken? Vries deze ...

Hoe hou ik de groenten mooi vers in de koelkast?

Als je niet onmiddellijk je groeten uit de koelkast kan verwerken, kan je ze best inpakken in keukenpapier en daarna ...

Hoe verdeel je pesto in een handig formaat?

Heb je een potje pesto open staan en je gaat het niet onmiddellijk gebruiken, vries dit dan in. Je kan ze ...

Bananen invriezen, kan dit?

Als je ziet dat je bananen aan het verkleuren zijn, steek ze dan maar in je diepvriezer. Bewaar ze in een diepvrieszak ...

Eet kaviaar nooit met een metalen lepel

Metalen en zilveren lepels beïnvloeden de smaak van kaviaar en alle soorten viskuit. Daarom wordt deze lekkernij ...

Hoe koel ik wijn of champagne het snelst?

Onverwacht bezoek en de wijn of champagne staat niet koud? De verleiding is misschien groot om een fles in de diepvriezer ...