Biscuit met witte en donkere chocolade

Ingrediënten

  • yoghurt

voor de lepelbiscuit

voor de vulling

Zin om te bakken? Deze biscuit, ook wel charlotte genoemd, met witte en donkere chocolade is heerlijk!

Beginner
Tussen 15 en 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 230°.

  2. Voor de vulling:

    • Kook de melk.
    • Klop de dooiers en suiker wit tot ruban en giet er de kokende melk op. Verdeel de vulling in 2; de ene helft vermeng je met de witte chocolade en gelatine, de andere helft met de donkere chocolade en gelatine.
    • Klop de room op. Voeg één helft bij de witte vulling, de andere helft bij de donkere.
    • Bekleed de binnenkant van een charlottevorm met plasticfolie, de zijkant ervan met het lepelbiscuit, de donkere en de lichte koekjes afgewisseld.
    • Vul de vorm voor de helft met witte chocolade en laat opstijven in de koelkast. Giet vervolgens de donkere erbij en laat opnieuw opstijven.
    • Trek de plasticfolie los van de vorm en draai om. Smeer de bovenkant van de charlotte in met yoghurt en versier met de frambozen.

  3. Voor de lepelbiscuit:

    • Scheid de eieren. Klop het eiwit op met de suiker tot een stevig schuim.
    • Voeg de 6 dooiers toe en meng kort.
    • Zeef ook de bloem eronder en vermeng tot een stevig biscuit.
    • Vul een spuitzak met het biscuit en spuit op een bakplaat. Overstrooi de éne helft met bloemsuiker, de andere helft met de choco-cappucino mix. Bak gedurende 5 minuten in een voorverwarmde oven van 230°. Laat afkoelen.

4

Average: 4 (1 stem)