Rijstpap met witte chocolade, kweepeer en pompoenpitten

Ingrediënten

  • 1 l melk
  • 2 el vanillesuiker
  • 200 gr dessertrijst
  • 150 gr witte chocolade
  • 1 citroen
  • suiker
  • kaneel
  • 100 gr pompoenpitten
  • 1 vanillestok
  • cayennepeper (optioneel)
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Zet 1 liter melk op met 200 gram dessertrijst. Voeg wat zeste van citroen toe. Roer regelmatig gedurende twintig minuten. Voeg een vanillestok en eventueel wat kaneel toe aan de rijstpap. Vergeet niet te roeren.

  2. Maak suikersiroop met 400ml water en 150 gram suiker. Voeg een takje tijm toe. Schil de kweepeer en verwijder het klokhuis. Doe de stukjes in de kokende siroop. Laat pocheren.

  3. Doe wat suiker in een pan. Voeg de pompoenpitten toe. Laat karameliseren. Stort de pitten uit op een siliconenmatje of bakpapier. Laat afkoelen.

  4. Haal de kweepeer van het vuur, indien gaar. Voeg eventueel een snuifje cayennepeper toe.

  5. Meng 150 gram witte chocolade onder de rijstpap. Voeg nog twee eetlepels vanillesuiker toe. Roer stevig door.

  6. Doe de rijstpap in kommetjes. Versier met kweepeer en pompoenpitten.

0
Nog geen stemmen