Donkere chocolade cheesecake met bosbessen
Ingrediënten
voor de bodem
-
250 g droge volkoren koekjes
-
80 g gesmolten boter
-
1 een snuif zout
-
1 vanillestok
voor de vulling
-
250 g roomkaas
-
200 g rietsuiker
-
4 eieren
-
25 g cacaopoeder (rauw)
voor de versiering
-
150 g roomkaas
-
1 el bloemsuiker
-
1 een handvol nootjes
-
1 vanillestok
-
1 el honing
Bereiding
Voor de bodem: Doe de koekjes in de cutter met het merg van de vanillestok. Cutter fijn.
Voeg boter en een snuifje zout toe. Maal nog eens. Duw in de springvorm. Druk aan en zet in de koelkast.
Voor de vulling: Mix de roomkaas met suiker en cacao. Klop die goed los.
Klop de eitjes los in een andere pot. Spatel het roommengsel onder de eitjes.
Voeg de gesmolten chocolade toe en roer goed onder elkaar.
Eventueel kan je nu nog extra smaakjes toevoegen zoals kaneel.
Giet op de bodem.
Klop even op tafel met de vorm, zodat de lucht weg is.
Bak 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Haal uit. Laat volledig afkoelen in de koelkast.
Zet de taart nu op een rooster op een bakplaat.
Klop bloemsuiker onder de roomkaas met vanillemerg. Klop op met een garde en doe in een spuitzak.
Smelt chocolade au bain-marie.
Laat de bosbessen even pruttelen met honing.
Spuit roosjes roomkaas op de taart. Verdeel er de bosvruchten over. Giet de chocolade over de taart en werk af met nootjes.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be