De perfecte frietjes

Ingrediënten

  • frituurolie
  • friet-aardappelen

Mayonaise

  • 1 el mosterd
  • 1 ei
  • 3 el water
  • 3 el azijn
  • versgemalen peper en zout
  • citroensap

Benieuwd hoe je nu de perfecte frietjes maakt? Volg dit recept van Piet Huysentruyt uit 'De Perfect Keuken' en geniet altijd van onze Belgische trots.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in dikke of dunne frietjes. Was ze en droog ze.

  2. Bak ze op 160° eerste maal ongeveer 5-6 minuten. Laat ze uitlekken en rusten.

  3. Bak ze tweede maal op 180° ongeveer 3-4 minuten.

  4. Mix de ingrediënten voor de mayonaise. Serveer de frietjes met de mayonaise.

4
Average: 4 (1 vote)