Frietjes met hamburger

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen (bintjes)
  • 4 hamburgers
  • olie
  • 1 el boter
  • zout
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijkvormige frieten.

  2. Doe de frieten in koud water en spoel goed. Zo doe je het teveel aan zetmeel van de frietjes en zullen ze niet aan mekaar plakken.

  3. Droog de frietjes af met een propere handdoek.

  4. Pocheer de frietjes in frituurvet van 160 °C tot het vet begint te ‘fluiten’ (ongeveer 3 à 4 minuutjes). Haal de frieten eruit, schud ze op en laat ze zeker een halfuur afkoelen. Als de frietjes rusten bak je de hamburger. Smelt een beetje boter in de pan en bak de hamburger. Bak beide kanten tot ze mooi bruin zijn.

  5. Bak de frieten opnieuw op 180° C gedurende 3 à 4 minuten.Doe een keukenrol in een groot vergiet en leg de frieten erin. Schud de frieten goed op, voeg er zout aan toe en serveer ze met de hamburger en een saus naar keuze.

0
Nog geen stemmen